Langkau ke kandungan
Matcha vs Genmaicha: Meet the "Zen-sation"

Matcha lwn Genmaicha: Temui "Zen-sation"

Inilah "zen-sation" di mana kesenian campuran teh Jepun memenuhi kelazatan krim mentega badam - Matcha Almond Butter dan Genmaicha Almond Butter kami! Dan ya… kami menerima banyak soalan seperti “Apakah itu genmaicha? Apakah perbezaan antara matcha dan genmaicha?” Jadi, mari kita ketahui bersama~😉


Matcha Almond Butter: Permata Klasik daripada Shizuoka

Teh yang terkenal dalam budaya teh Jepun. Dihasilkan dengan mengisar daun teh hijau yang ditanam teduh menjadi serbuk halus yang memberikan anda rasa yang unik dan kaya. Apabila anda menggigit, semua perisa matcha yang pekat menumbuk selera anda.

Mentega Almond Genmaicha: Sensasi Berbakar dari Kyoto

Juga dikenali sebagai "teh popcorn". Ia adalah campuran sencha (teh hijau Jepun) dan beras perang panggang, memberikan aroma yang harum. Entah kenapa, rasanya macam rumpai laut panggang (amazing kan? Kita pun tak tahu kenapa haha).


Dan anda tahu apa? Kepesatan badam dalam kedua-dua Matcha dan Genmaicha dipertingkatkan oleh kehangatan teh yang menenangkan.


Keputusan: Shizuoka Matcha atau Kyoto Genmaicha?

Ia mudah. Jika anda seorang yang menggemari aroma teh yang kaya dan melimpah, Matcha sesuai untuk anda. Sebaliknya, jika anda mencari aroma yang lebih menyelerakan, panggang dan lebih mesra keluarga, dapatkan Genmaicha.


Itu sahaja, pencinta teh~ Semoga anda terhibur dengan siri teh kami😘

  Related Posts

  Espresso Almond Butter: The Aromatic Fusion of Bold Flavour
  August 19, 2023
  Mentega Badam Espresso: Gabungan Aromatik Perisa Tebal

  Siapa seperti kita…yang tidak boleh hidup tanpa kopi? Hahaha jangan tipu okie? Tidak ada yang salah dengannya. Setiap...

  Baca Lagi
  Pure Vs Classic: What’s the Difference?
  August 05, 2023
  Pure Vs Classic: Apakah Perbezaannya?

  Adakah anda masih keliru tentang perbezaan antara Mentega Badam Tulen dan Mentega Badam Klasik kami?...

  Baca Lagi
  Drawer Title
  Produk Serupa